Trådløs frekvens

De fleste trådløse rutere sender signal på to frekvenser

Sist oppdatert 12. april

De fleste rutere sender i dag på to trådløse frekvenser; 2,4 og 5 GHz. Begge frekvensene har hver sine fordeler, og ulemper:

• 2,4 GHz - gir deg lengre rekkevidde, men lavere hastighet
  • 5 GHz - gir deg kortere rekkevidde, men høyere hastighet

Koble automatisk til riktig frekvens

De fleste bredbåndsrutere er satt opp på den måten at både 2,4 GHz og 5 GHz sendes samlet som ett nettverk. De trådløse enhetene dine vil da koble seg automatisk til enten 2,4 eller 5 GHz frekvensen - og bestemmer selv hvilken frekvens som gir best dekning til enhver tid. Dette fungerer veldig ofte godt og det gjør at du ikke trenger å manuelt gjøre noe utover å koble enhetene dine til wifi.

Men det er ikke alltid dette fungerer optimalt, og da kan det være en god idé å koble enhetene dine manuelt til én frekvens.

Koble manuelt til én frekvens

For at du skal kunne velge hvilken frekvens som den trådløse enheten din kobler seg til så må frekvensene til ruteren splittes. Du kan splitte frekvensene til ruteren via grensesnittet til ruteren. Har du en ruter fra oss i NextGenTel så kan du følge en av våre guider for logge på grensesnittet og splitte frekvensene.

Disse ruterene støtter 5Ghz-frekvensen: Inteno DG200, Genexis Pure ED500 og Technicolor 789ivac.

Vi minner om at oppsett av eget nettverksutstyr skjer på eget ansvar, og vår kundeservice vil ikke kunne hjelpe deg med det utstyret dersom noe ikke virker som det skal.