Kom i gang med TP-Link Deco X55

Lær hvor raskt og enkelt du kommer i gang med TP-Link Deco X55.

Det er enkelt å komme i gang med TP-Link Deco X55. Følg disse stegene og sett opp ditt Deco-system på noen få minutter.

Kom i gang

Huskeliste før du starter:

- Du trenger en mobil med iOS 14 eller nyere, eller Android 12 eller nyere.

- Du må slå av strømsparingsmodus på mobilen din

Jeg er klar!

TP-Link Deco-appen finner du i App Store og Google Play. Appen er gratis å laste ned, og du trenger den for å sette opp Deco-systemet.

Du kan skanne QR-koden med mobilkamera for å finne Deco-appen i din appbutikk.

Trykk på Neste steg når du har lastet ned appen.

Neste steg

Åpne appen og logg inn, eller lag ny konto dersom du ikke har det fra før.

For å lage konto trykker du på Opprett en TP-Link-ID og fyller inn nødvendig informasjon.

Trykk på Neste steg når du har opprettet konto, og logget inn.

Neste steg

3. Velg Deco-modell

I Deco-appen trykker du på Kom i gang, og velger Deco X55/X55 Pro som Deco-modell.

Trykk på Neste steg når du har valgt Deco X55/X55 Pro som Deco-modell.

Neste steg

4. Pakk ut innholdet i esken

Dersom du har flere Deco-bokser trenger du kun én boks til å begynne med. Ekstra bokser er enkelt å legge til senere. Du trenger også én strømkabel, og én nettverkskabel.

Når du har funnet frem én Deco-boks, strømkabel og nettverkskabel kan du trykke på Neste steg.

Neste steg

5. Koble til Deco-boksen

For at du skal få riktig fremgangsmåte må du velge om du har internett over fiber, eller antenne på Trådløst Bredbånd.

Jeg har fiber

Jeg har Trådløst Bredbånd

5. Koble til Deco på fiber

Plasser Deco-boksen i nærheten av fiberboksen som er installert hjemme hos deg. Fiberboksen er der fiberen kommer inn, og den er vanligvis installert på veggen i boligen.

Dersom du har bredbåndsruter eller annet mesh-system koblet til fra før bør dette kobles vekk når du skal koble til ditt nye Deco-system.

Begynn med å koble til strømkabel i Deco-boksen, og i et strømuttak.

Finn frem nettverkskabelen og koble den til i en av LAN-portene på baksiden av Deco-boksen. Alle LAN-portene er like, så du velger selv hvilken du bruker. Koble den andre enden av nettverkskabelen i LAN1, eller LAN, på fiberboksen.

Nå vil Deco-boksen lyse stabilt gult i 2-3 minutter. I mellomtiden kan du gå videre ved å trykke på Neste steg.

Neste steg

6. Slå på Bluetooth på mobilen

Mens du venter på at Deco-boksen starter opp bør du sjekke at Bluetooth er aktivert på mobilen din. Deco-appen bruker Bluetooth for å koble til Deco-boksen.

Vent til Deco-boksen blinker blått før du trykker på Neste steg.

Neste steg

7. Koble til WiFi

Gå til innstillinger for WiFi på mobilen din, og koble til Deco-boksens WiFi.

På undersiden av Deco-boksen står det hvilken WiFi (SSID) du skal koble til.

Når du har koblet til riktig WiFi går du tilbake i Deco-appen og velger hvor Deco-boksen er plassert i boligen din.

Når du har valgt plassering av Deco-boksen kan du trykke på Neste steg.

Neste steg

8. Velg internettinstillinger

I Deco-appen vil du få opp valg av internettinstillinger.

Vi anbefaler at du bruker standardinnstillingene som er:

Internett-tilkoblingstype: Dynamisk IP

IPTV/VLAN-innstillinger: AV

Trykk på Neste steg for å gå videre.

Neste steg

9. Velg ditt WiFi-navn og passord

Nå kan du velge hva ditt nye WiFi-nett skal hete. Du må bruke minst 8 tegn i passordet du velger.

Trykk på Neste steg for å gå videre.

Neste steg

10. Koble til WiFi

Nå kan du koble til mobil og andre enheter til ditt nye WiFi-nett.

Har du flere Deco-bokser som skal kobles til?

Ja, jeg har flere Deco-bokser

11. Koble til flere Deco-bokser

Plasser Deco-boksen i boligen din. Koble til strømkabelen i Deco-boksen, og deretter i strømkontakten.

Innen et par minutter vil du få opp den nye Deco-boksen i Deco-appen.

Dersom du har flere bokser som skal kobles til gjentar du steget på nytt.

Har du andre Deco-modeller?

Har du andre Deco-modeller enn Deco X55 som skal kobles til? Da må du legge disse manuelt ved å gå til Nettverk > Trykk på + > Legg til avledningsenhet > Velg din Deco-modell og følg instruksjonene.

5. Koble til Deco på Trådløst Bredbånd

Plasser Deco-boksen i nærheten av POE-adapteret som er installert hjemme hos deg. POE-adapteret gir strøm videre til antennen du har hjemme hos deg, og er normalt sett plassert i nærheten av antennen.

Dersom du har bredbåndsruter eller annet mesh-system koblet til fra før bør dette kobles vekk når du skal koble til ditt nye Deco-system.

Begynn med å koble til strømkabel i Deco-boksen, og i et strømuttak.

Finn frem nettverkskabelen og koble den til i en av LAN-portene på baksiden av Deco-boksen. Alle LAN-portene er like, så du velger selv hvilken du bruker. Koble den andre enden av nettverkskabelen i LAN på POE-adapteret.

Nå vil Deco-boksen lyse stabilt gult i 2-3 minutter. I mellomtiden kan du gå videre ved å trykke på Neste steg.

Neste steg

6. Slå på Bluetooth på mobilen

Mens du venter på at Deco-boksen starter opp bør du sjekke at Bluetooth er aktivert på mobilen din. Deco-appen bruker Bluetooth for å koble til Deco-boksen.

Vent til Deco-boksen blinker blått før du trykker på Neste steg.

Neste steg

7. Koble til WiFi

Gå til innstillinger for WiFi på mobilen din, og koble til Deco-boksens WiFi.

På undersiden av Deco-boksen står det hvilken WiFi (SSID) du skal koble til.

Når du har koblet til riktig WiFi går du tilbake i Deco-appen og velger hvor Deco-boksen er plassert i boligen din.

Når du har valgt plassering av Deco-boksen kan du trykke på Neste steg.

Neste steg

8. Velg internettinstillinger

I Deco-appen vil du få opp valg av internettinstillinger.

Vi anbefaler at du bruker standardinnstillingene som er:

Internett-tilkoblingstype: Dynamisk IP

IPTV/VLAN-innstillinger: AV

Trykk på Neste steg for å gå videre.

Neste steg

9. Velg ditt WiFi-navn og passord

Nå kan du velge hva ditt nye WiFi-nett skal hete. Du må bruke minst 8 tegn i passordet du velger.

Trykk på Neste steg for å gå videre.

Neste steg

10. Koble til WiFi

Nå kan du koble til mobil og andre enheter til ditt nye WiFi-nett.

Har du flere Deco-bokser som skal kobles til?

Neste steg

11. Koble til flere Deco-bokser

Plasser Deco-boksen i boligen din. Koble til strømkabelen i Deco-boksen, og deretter i strømkontakten.

Innen et par minutter vil du få opp den nye Deco-boksen i Deco-appen.

Dersom du har flere bokser som skal kobles til gjentar du steget på nytt.

Har du andre Deco-modeller?

Har du andre Deco-modeller enn Deco X55 som skal kobles til? Da må du legge disse manuelt ved å gå til Nettverk > Trykk på + > Legg til avledningsenhet > Velg din Deco-modell og følg instruksjonene.

Visuell steg for steg

Vanlige spørsmål

Hva gjør jeg når boksen lyser rødt og appen sier “Kunne ikke koble til internett”?

Når Deco lyser rødt og Deco-appen sier “Kunne ikke koble til internett” kan du løse det på følgende måte:

1. Ta ut strømkabelen til Deco-boksen og vent fem sekunder.
  2. Koble tilbake strømkabelen.
  3. La Deco-boksen stå i 2-3 minutter og trykk på Prøv en gang til i Deco-appen.
  4. Følg videre instruksjoner i Deco-appen.

Hva gjør jeg når boksen blinker blått?

Når Deco blinker blått er bokden skal til å settes opp. For å sette opp boksen bruker du TP-Link Deco-appen. Les mer om hvordan du kommer i gang med TP-Link Deco her.

Hva betyr lampene på boksen?