Slik kommer du i gang med Total Sikkerhet

Her finner du hjelp til å komme i gang med Total Sikkerhet. Vi viser deg også hvordan du kan installere på den første enheten, og ta i bruk VPN og Passordhvelv.

Det er enkelt å komme i gang med Total Sikkerhet.

Det første du bør gjøre er å installere Total Sikkerhet på den første enheten 👇

Installere Total Sikkerhet på den første enheten

Windows

Det tar kun få minutter å sikre en Windows-enhet med Total Sikkerhet. Følg denne fremgangsmåten for å installere Total Sikkerhet på din Windows-enhet.

1. Gå til portalen og logg inn med e-postadressen din, og passordet du har fått på e-post.
  2. Trykk på Legg til enhet.
  3. Velg hvem du vil beskytte enheten til, og trykk på Fortsett.
  4. Trykk på Denne datamaskinen for å installere Total Sikkerhet.
  5. Trykk på Last ned for Windows.
  6. Start installeringspakken når den er ferdig lastet ned.
  7. Total Sikkerhet oppdager automatisk språket som du har valgt på Windows, men du kan endre språk fra nedtrekkslisten øverst til venstre på oppsettsiden. Hvis du vil endre produktspråket senere, må du installere produktet på nytt og velge språk under oppsettet.
  8. Les lisensvilkårene, og trykk på Godta og fortsett hvis du godtar lisensvilkårene. Følg instruksjonene på skjermen når installeringspakken installerer produktet på enheten din.
  9. Når installasjonen er fullført, kan det ta noen minutter før Total Sikkerhet mottar de siste oppdateringene. Du kan se beskyttelsesstatusen din på hovedsiden til Total Sikkerhet.
  10. Total Sikkerhet gir deg beskjed hvis nettleserutvidelsen din ikke er i bruk ennå. Velg Sett opp på varselet som vises på produktets hovedside, og følg instruksjonene som vises på skjermen, for å legge til nettleserutvidelsen.

Husk: Fremgangsmåten viser hvordan du installerer Total Sikkerhet på Windows. Velg en annen plattform dersom du skal installere Total Sikkerhet på andre enheter.

MacOS

Det tar kun få minutter å sikre en MacOS-enhet med Total Sikkerhet. Følg denne fremgangsmåten for å installere Total Sikkerhet på din Mac.

1. Gå til portalen og logg inn med e-postadressen din, og passordet du har fått på e-post.
  2. Trykk på Legg til enhet.
  3. Velg hvem du vil beskytte enheten til, og trykk på Fortsett.
  4. Trykk på Denne datamaskinen for å installere Total Sikkerhet.
  5. Trykk på Last ned for Mac.
  6. Start installeringspakken når den er ferdig lastet ned.
  7. Total Sikkerhet oppdager automatisk språket som du har valgt på Mac, men du kan endre språk ved å velge fra nedtrekkslisten øverst til venstre på oppsettsiden. Hvis du vil endre produktspråket senere, må du installere produktet på nytt og velge språk under oppsettet.
  8. Les lisensvilkårene, og trykk på Godta og fortsett hvis du samtykker til vilkårene. Følg instruksjonene på skjermen når installeringspakken installerer Total Sikkerhet på enheten din.
    Når installasjonen er fullført, kan det ta noen minutter før Total Sikkerhet mottar de siste oppdateringene. Du kan se beskyttelsesstatusen din på hovedsiden til Total Sikkerhet.
  9. Total Sikkerhet trenger full disktilgang for å kunne oppdage og blokkere trusler på sensitive steder på Mac-enheten din. Slik gir du full disktilgang:
  10. Gå til Systeminnstillinger > Personvern og sikkerhet > Personvern på Mac-enheten din.
  11. Trykk på Full disktilgang.
  12. For å gjøre endringer i personverninnstillingene trykker du på låsikonet nederst til venstre i vinduet og velger Total Sikkerhet-appen fra listen.
  13. Du må avslutte Total Sikkerhet før de nye innstillingene trer i kraft. Trykk på Avslutt nå.
  14. Total Sikkerhet gir deg beskjed hvis nettleserutvidelsen din ikke er i bruk ennå. Velg Sett opp på varselet som vises på produktets hovedside, og følg instruksjonene som vises på skjermen, for å legge til nettleserutvidelsen.

Husk: Fremgangsmåten viser hvordan du installerer Total Sikkerhet på Mac. Velg en annen plattform dersom du skal installere Total Sikkerhet på andre enheter.

iPhone

Det tar kun få minutter å sikre en iPhone med Total Sikkerhet. Følg denne fremgangsmåten for å installere Total Sikkerhet på din iPhone.

1. Gå til portalen og logg inn med e-postadressen din, og passordet du har fått på e-post.
  2. Trykk på Legg til enhet.
  3. Velg hvem du vil beskytte enheten til, og trykk på Fortsett.
  4. Trykk på Denne enheten for å installere Total Sikkerhet på den aktuelle enheten, og trykk på Installer fra appbutikk for å gå til Google Play Store og starte installasjonen.
  5. Åpne Total Sikkerhet-appen når installasjonen er ferdig.
  6. Les lisensvilkårene, og trykk på Godta og fortsett hvis du godtar lisensvilkårene. Du kan bli bedt om å logge på kontoen din når du starter appen for første gang.
  7. Når du setter opp beskyttelse for deg selv, trykker du på Fortsett for å fullføre beskyttelsen for enheten.

Husk: Fremgangsmåten viser hvordan du installerer Total Sikkerhet på iPhone. Velg en annen plattform dersom du skal installere Total Sikkerhet på andre enheter.

Android

Det tar kun få minutter å sikre en Android-enhet med Total Sikkerhet. Følg denne fremgangsmåten for å installere Total Sikkerhet på din Android.

1. Gå til portalen og logg inn med e-postadressen din, og passordet du har fått på e-post.
  2. Trykk på Legg til enhet.
  3. Velg hvem du vil beskytte enheten til, og trykk på Fortsett.
  4. Trykk på Denne enheten for å installere Total Sikkerhet på den aktuelle enheten, og trykk på Installer fra appbutikk for å gå til Google Play Store og starte installasjonen.
  5. Åpne Total Sikkerhet-appen når installasjonen er ferdig.
  6. Les lisensvilkårene, og trykk på Godta og fortsett hvis du godtar lisensvilkårene. Du kan bli bedt om å logge på kontoen din når du starter appen for første gang.
  7. Når du setter opp beskyttelse for deg selv, trykker du på Fortsett for å fullføre beskyttelsen for enheten.

Husk: Fremgangsmåten viser hvordan du installerer Total Sikkerhet på Android. Velg en annen plattform dersom du skal installere Total Sikkerhet på andre enheter.

Bruke VPN

Slik slår du på VPN

Det er enkelt å slå på VPN i Total Sikkerhet-appen. Velg den plattformen du skal slå på VPN for å se riktig fremgangsmåte.

Windows

Du kan slå VPN-tilkoblingen på, eller av, fra hovedvisningen av Total Sikkerhet-appen for Windows.

Slik slår du på VPN:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Velg Slå PÅ under Personvern-VPN i hovedvisningen.
    Når VPN er på, vil Slå PÅ-knappen endres til en knapp som angir stedet for best mulig tilkobling.
  3. Hvis du skal slå av VPN igjen, velger du stedsknappen under Personvern-VPN.
    Visningen Personvern-VPN åpnes.
  4. Øverst til venstre velger du bryteren for å sla av VPN.

Når du lukker appen varsler appen deg alltid om at VPN-et fortsatt er tilkoblet, og at personvernet ditt er ivaretatt. Hvis du ikke vil at VPN skal varsle deg, kan du slå av VPN-varslene ved å velge Innstillinger > Varsler > Vis VPN-tilkoblingsvarsler.

Hvis du vil at VPN-tilkoblingen skal slås på automatisk når enheten din slås på, kan du gjøre følgende:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Velg VPN for personvern i hovedvisningen.
  3. Velg Innstillinger for å åpne innstillingene for personvern-VPN.
  4. Slå på Automatisk VPN-beskyttelse.
    Fra nå av vil VPN-tilkoblingen slås på automatisk når enheten din slås på.

MacOS

Du kan slå VPN-tilkoblingen på, eller av, fra hovedvisningen av Total Sikkerhet-appen for MacOS.

Slik slår du på VPN:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Velg Slå PÅ under Personvern-VPN i hovedvisningen.
    Når VPN er på, vil Slå PÅ-knappen endres til en knapp som angir stedet for best mulig tilkobling.
  3. Hvis du skal slå av VPN igjen, velger du stedsknappen under Personvern-VPN.
    Visningen Personvern-VPN åpnes.
  4. Øverst til venstre velger du bryteren for å sla av VPN.

Når du lukker appen varsler appen deg alltid om at VPN-et fortsatt er tilkoblet, og at personvernet ditt er ivaretatt. Hvis du ikke vil at VPN skal varsle deg, kan du slå av VPN-varslene ved å velge Innstillinger > Varsler > Vis VPN-tilkoblingsvarsler.

Hvis du vil at VPN-tilkoblingen skal slås på automatisk når enheten din slås på, kan du gjøre følgende:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Velg VPN for personvern i hovedvisningen.
  3. Velg Innstillinger for å åpne innstillingene for personvern-VPN.
  4. Slå på Automatisk VPN-beskyttelse.
    Fra nå av vil VPN-tilkoblingen slås på automatisk når enheten din slås på.

iPhone

Du kan slå VPN-tilkoblingen på, eller av, fra hovedvisningen av Total Sikkerhet-appen for iPhone.

Slik slår du på VPN:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Under Privacy VPN trykker du på vippebryteren for å slå på VPN.
    Når du slår på VPN for første gang etter at du har installert appen, åpnes vinduet Sett opp VPN.
  3. Velg Tillat > OK for å la enheten sette opp en VPN-tilkobling.
    VPN er slått på, og kobler appen til stedet som tilbyr best mulig tilkobling.
  4. Hvis du skal slå på VPN igjen, trykker du på vippebryteren under Privacy VPN.

Android

Du kan slå VPN-tilkoblingen på, eller av, fra hovedvisningen av Total Sikkerhet-appen for Android.

Slik slår du på VPN:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Under Privacy VPN trykker du på vippebryteren for å slå på VPN.
    Når du slår på VPN for første gang etter at du har installert appen, åpnes vinduet Sett opp VPN.
  3. Velg Tillat > OK for å la enheten sette opp en VPN-tilkobling.
    VPN er slått på, og kobler appen til stedet som tilbyr best mulig tilkobling.
  4. Hvis du skal slå på VPN igjen, trykker du på vippebryteren under Privacy VPN.

Merke et lokalt WiFi-nettverk som klarert

Av og til trenger du ikke VPN, for eksempel når du er på et trygt WiFi-nett hjemme. Derfor har du mulighet til å legge til WiFi-nettverket du er koblet til, som klarert i Total Sikkerhet-appen.

Windows

Slik merker du et WiFi-nettverk som klarert på Windows:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Velg VPN for personvern i hovedvisningen.
  3. Velg Klarerte nettverk.
    Visningen Klarerte nettverk åpnes.
  4. Under Gjeldende nettverk velger du Klarer nettverk for nettverket du vil klarere.
    Det nåværende nettverket ditt er nå merket som klarert.

MacOS

Slik merker du et WiFi-nettverk som klarert på MacOS:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Velg VPN for personvern i hovedvisningen.
  3. Velg Klarerte nettverk.
    Visningen Klarerte nettverk åpnes.
  4. Under Gjeldende nettverk velger du Klarer nettverk for nettverket du vil klarere.
    Det nåværende nettverket ditt er nå merket som klarert.

iPhone

Slik merker du et WiFi-nettverk som klarert på iPhone:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Velg VPN for personvern i hovedvisningen.
  3. Velg øverst til høyre.
    Visningen Innstillinger for Personvern-VPN åpnes.
  4. Velg Klarerte nettverk.
    Visningen Klarerte nettverk åpnes.
  5. Velg Klarer ved siden av nåværende nettverk.
    Det nåværende nettverket ditt er nå merket som klarert.

Android

Slik merker du et WiFi-nettverk som klarert på Android:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Velg VPN for personvern i hovedvisningen.
  3. Velg øverst til høyre.
    Visningen Innstillinger for Personvern-VPN åpnes.
  4. Velg Klarerte nettverk.
    Hvis du ikke har gitt appen stedstillatelser, må du tillate disse først.
    1. Velg Tillat tillatelser.
      Du blir spurt om du vil gi appen tilgang til enhetens sted.
    2. Velg Tillat og deretter Når denne appen brukes.
  5. Velg Gjeldende nettverk.
    Det nåværende nettverket ditt er nå merket som klarert.

Hvordan fungerer VPN?

VPN-et i Total Sikkerhet-appen ruter internetttrafikken din til en ekstern server, krypterer trafikken, og gjemmer IP-adressen din. VPN står for virtuelt privat nettverk. Når du bruker VPN vil andre se en tilfeldig IP-adresse som skjuler hvem du er, og hvor du befinner deg. Fordelen når du bruker VPN er at du ikke kan bli sporet på nett, og du er tryggere mot at uvedkommende ser internettrafikken din.

Husk: Når du bruker VPN vil du få en litt lavere internetthastighet. Internettrafikken din må bevege seg litt lenger for å komme frem, og det gjør at ting kan gå litt tregere, enn uten bruk av VPN.

Bruke Passordhvelv

Kom i gang med passordhvelv

Windows

Før du begynner å bruke passordhvelv må du:

• Opprette et hovedpassord
  • Opprette en QR-kode for gjenoppretting - en unik og personlig kode som er den eneste måten å få tilgang til passordhvelvet på dersom du glemmer hovedpassordet ditt.
  • Sett opp automatisk utfylling for å automatisk fylle inn brukernavn og passord på nettsteder

Slik kommer du i gang med passordhvelvet på Windows:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Velg Passordhvelv i hovedvisningen.
  3. Velg Kom i gang.
  4. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du er ny bruker:
      1. Velg Opprett hovedpassord.
      2. Velg et passord eller en passordfrase som er lett å huske, men som bare gir mening for deg.
      3. Gjenta hovedpassordet.
      4. Velg Opprett hovedpassord.
      5. Dersom du glemmer hovedpassordet ditt kan du kun gjenopprette det ved å bruke en QR-kode for gjenoppretting som du må lage på forhånd. Velg Lagre QR-kode for gjenoppretting.
      6. Velg plasseringen der du vil lagre bildet av QR-koden for gjenoppretting, og velg deretter Lagre.
      7. Begynn å legge til passord og kredittkortopplysninger i passordhvelvet.
    • Hvis du allerede bruker passordhvelv på en annen enhet:
      1. Trykk på Koble til enheter.
      2. Åpne Passordhvelv på den andre enheten som du allerede bruker Passordhvelv på.
      3. Gjør ett av følgende avhenvig av om den andre enheten er en mobil, eller en datamaskin (Windows og Mac):
        1.  Velg > Koble til enheter > Generer synkroniseringskode på en mobil.
        2.  Velg Koble til enheter på en datamaskin (Windows-pc/Mac).
          En synkroneringskode blir laget automatisk.
      4. Skriv inn synkroniseringskoden i feltet Synkroneringskode og velg Koble til enheter.
      5. Når du blir bedt om det, oppgir du hovedpassordet du bruker på enheten hvor du genererte synkroniseringskoden, og velger Bekreft.
      6. Passordene og kontoinformasjonen din er nå synkronisert på tvers av disse to enhetene.

MacOS

Før du begynner å bruke passordhvelv må du:

• Opprette et hovedpassord
  • Opprette en QR-kode for gjenoppretting - en unik og personlig kode som er den eneste måten å få tilgang til passordhvelvet på dersom du glemmer hovedpassordet ditt.
  • Sett opp automatisk utfylling for å automatisk fylle inn brukernavn og passord på nettsteder

Slik kommer du i gang med passordhvelvet på Mac:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Velg Passordhvelv i hovedvisningen.
  3. Velg Kom i gang.
  4. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du er ny bruker:
      1. Velg Opprett hovedpassord.
      2. Velg et passord eller en passordfrase som er lett å huske, men som bare gir mening for deg.
      3. Gjenta hovedpassordet.
      4. Velg Opprett hovedpassord.
      5. Dersom du glemmer hovedpassordet ditt kan du kun gjenopprette det ved å bruke en QR-kode for gjenoppretting som du må lage på forhånd. Velg Lagre QR-kode for gjenoppretting.
      6. Velg plasseringen der du vil lagre bildet av QR-koden for gjenoppretting, og velg deretter Lagre.
      7. Begynn å legge til passord og kredittkortopplysninger i passordhvelvet.
    • Hvis du allerede bruker passordhvelv på en annen enhet:
      1. Trykk på Koble til enheter.
      2. Åpne Passordhvelv på den andre enheten som du allerede bruker Passordhvelv på.
      3. Gjør ett av følgende avhenvig av om den andre enheten er en mobil, eller en datamaskin (Windows og Mac):
        1.  Velg > Koble til enheter > Generer synkroniseringskode på en mobil.
        2.  Velg Koble til enheter på en datamaskin (Windows-pc/Mac).
          En synkroneringskode blir laget automatisk.
      4. Skriv inn synkroniseringskoden i feltet Synkroneringskode og velg Koble til enheter.
      5. Når du blir bedt om det, oppgir du hovedpassordet du bruker på enheten hvor du genererte synkroniseringskoden, og velger Bekreft.
      6. Passordene og kontoinformasjonen din er nå synkronisert på tvers av disse to enhetene.

Importere passord fra andre passordbehandlere

Du kan importere passord og brukernavn til Total Sikkerhet fra disse passordbehandlerne:

• Dashlane
  • F-Secure ID Protection
  • Google Chrome
  • KeePassX V2
  • LastPass
  • Microsoft Edge
  • Mozilla Firefox
  • True Key

Slik importerer du passord:

1. Åpne Total Sikkerhet-appen.
  2. Velg Passordhvelv i hovedvisningen.
  3. Velg Innstillinger > Importer passord.
  4. Velg passordbehandleren som du vil importere passord fra, i nedtrekkslisten
  5. Når du har eksportert og lagret filen lokalt, kan du dra og slippe den i passordhvelvet eller trykke på Velg fil som skal importeres, finne filen og til slutt trykke på Åpne.

Lagre et nytt passord

Accordion Body