Kom i gang med selvinstallasjon

Her finner du all informasjon om selvinstallasjon av antenne for Trådløst Bredbånd.

Med selvinstallasjon installerer du antennen for internett på Trådløst Bredbånd på egen hånd. Her finner du all informasjon du trenger for å gjøre selvinstallasjonen enkel og knirkefri.

Veileder for selvinstallasjon

Denne veiledningen viser deg hvordan du enkelt kan installere antennen på egen hånd.

Er du klar til å starte? 👇

Start selvinstallasjonen

Hvor vil du installere antennen?

Aller først må du velge hvor du skal installere antennen. Vår anbefaling er at du installerer antennen på et vindu ute, eller på yttervegg. Da får antennen best signal.

Velg hvor du vil installere antennen.

Vindu ute

Yttervegg

Vindu inne

1. Sjekk anbefalt retning

For å begynne selvinstallasjonen må du vite hvilket vindu du skal installere antennen på.

Vi har sendt deg en e-post som forklarer hva som er anbefalt retning for antennen når du skal installere den hjemme hos deg. Sjekk e-posten som heter “Takk for at du velger Trådløst Bredbånd fra NextGenTel” for å se din anbefalte retning.

Dersom du er usikker på hva den anbefalte retningen betyr hjemme hos deg kan du bruke kompasset på mobilen din. (Har du ikke kompass på mobilen din? Da kan du laste det ned for Apple iOS eller Android)

Har du funnet et vindu som peker mot anbefalt retning, og er klar for neste steg?

Jeg er klar for neste steg

2. Bli kjent med utstyret i pakken

Nå er tiden inne for å ta frem pakken som du har fått fra oss. Pakk opp, og gjør deg kjent med de forskjellige delene før du går videre med selvinstallasjonen.

Dette er innholdet i pakken:

Har du blitt kjent med utstyret og er klar for å gå videre? 👇

Jeg er klar for neste steg

3. Sjekk at SIM-kortet er aktivert

Antennen trenger et SIM-kort for å få signal fra mobilnettet. Du finner SIM-kortet i en hvit konvolutt i pakken du fikk fra oss.

SIM-kortet må være aktivert for at du skal kunne bruke tjenesten. I e-postene du har fått fra oss står det informasjon om når SIM-kortet blir aktivert, eller om du må aktivere dette på egen hånd.

For å aktivere SIM-kortet nå kan du sende SMS med kodeord aktiver til 2077. Da vil SIM-kortet bli aktivert i løpet av noen få minutter. (Husk at tjenesten da vil starte, og du blir fakturert fra datoen SIM-kortet ble aktivert).

Er SIM-kortet aktivt, og du er klar for neste steg? 👇

Jeg er klar for neste steg

4. Sett inn SIM-kortet i antennen

Trykk på bildet for å forstørre.

Start med å åpne esken som er merket med Nokia og FastMile 5G Receiver. Ta ut den hvite Nokia-antennen. Finn frem en skrutrekker og bruk det til å løsne skruene på lokket som passer på SIM-kortet. Lokket finner du på undersiden av Nokia-antennen.

Når lokket er løsnet tar du SIM-kortet og setter det inn i holderen. Trykk holderen forsiktig på plass i antennen før du skrur på igjen lokket med skrutrekkeren.

Har du fått SIM-kortet på plass i holderen, og er klar for neste steg?

Jeg er klar for neste steg

5. Koble til strøm på antennen

Det neste du må gjøre er å koble til strøm på antennen. Finn frem den hvite strømforsyningen som hører til antennen.

Trykk på bildet for å forstørre.

I antennen er det allerede festet en flat kabel med en hvit overgang. Ta den hvite kabelen som fulgte med i pakken, og koble den til i POE/WAN på den hvite overgangen. Motsatt ende av kabelen kobler du til i strømforsyningen på POE/WAN. Når du har koblet til i riktig port tar du strømforsyningen og kobler den til i et strømuttak.

Nå vil lampen på antenne blinke en stund. Det betyr at den starter opp. Etter at antennen får jobbet noen sekunder vil lampen vise en farge utifra kvaliteten på signalet.

Trykk på bildet for å forstørre.

Antennen har startet opp, og du er klar for neste steg? 👇

Jeg er klar for neste steg

6. Finn frem Nokia Wireless-appen

Du må ha Nokia Wireless-appen klar for å gjennomføre selvinstallasjonen.

Nokia Wireless kan du laste ned for Apple iOS og Android. Appen hjelper deg med å installere antennen, og gjør at du kan teste at signalet er bra.

Gå inn i Nokia Wireless-appen og følg stegene videre i appen. Etter at du har fulgt stegene i appen, og trykker på den blå knappen merket med “Finish Installation” i appen kan du komme tilbake til denne veiledningen og trykke “Jeg er klar for neste steg”.

Jeg er klar for neste steg

7. Gjør klar vinduet og fest antenneholderen

Nå skal du gjøre vindusflaten klar. Den beste plasseringen av antennen er nærmt vindusrammen slik at den flate hvite kabelen rekker inn gjennom vindusrammen.

Gjør overflaten på vinduet ren, og tørk av. Flaten må være ren og tørr før du går videre med selvinstallasjonen.

Illustrasjonsbilde som viser hvordan du bør installere antenneholderen og Nokia-antennen.

Nå skal du feste antenneholderen på vinduet. Finn frem antenneholderen, og ta bort beskyttelsesplasten på baksiden av antenneholderen.

Plasser antenneholderen på vinduet, med metallklipsen i bunnen. Hold et jevnt trykk på antenneholderen mot vinduet i 30 sekunder. Dette gir limen på antenneholderen god tid til å feste seg skikkelig.

Etter at antenneholderen er festet så skal du sette antennen i antenneholderen. Skyv antennen inn i holderen med Nokia-logoen vendt ut fra vinduet. Den flate kabelen fører du under vindusrammen og fester den med kabelklemmen i vindusrammen. Etter dette er gjort kan du lukke vinduet forsiktig slik at kabelen ikke blir skadet.

Antennen er på plass, og du er klar for neste steg?

Jeg er klar for neste steg

8. Koble til WiFi-utstyr

Nå er tiden inne for å koble til WiFi-utstyret ditt. Både en vanlig ruter, og mesh-system fungerer fint.

Koble til nettverkskabel i WiFi-utstyret

For å koble til WiFi-utstyret må du først koble til en nettverkskabel i internettporten på WiFi-utstyret. Internettporten er ofte merket med WAN eller Internet.

Koble til nettverkskabel i LAN på strømadapteret

Så kobler du samme nettverkskabel til i strømadapteret til antennen. Koble til nettverkskabelen i inngangen merket med LAN på antennen.

Nå skal WiFi-utstyret ditt få internett. Følg videre instruksjoner for ditt WiFi-utstyr for å koble til mobil og andre enheter på WiFi.

Trykk her for å se fremgangsmåte for Heimgard fra NextGenTel.

Trykk her for å se fremgangsmåte for bredbåndsruter fra NextGenTel.

Nå er du i mål med denne veiledningen. Vi håper du blir fornøyd med internett fra NextGenTel! 🎉

1. Sjekk anbefalt retning

For å begynne selvinstallasjonen må du vite hvilken yttervegg du skal installere antennen på.

Vi har sendt deg en e-post som forklarer hva som er anbefalt retning for antennen når du skal installere den hjemme hos deg. Sjekk e-posten som heter “Takk for at du velger Trådløst Bredbånd fra NextGenTel” for å se din anbefalte retning.

Dersom du er usikker på hva den anbefalte retningen betyr hjemme hos deg kan du bruke kompasset på mobilen din. (Har du ikke kompass på mobilen din? Da kan du laste det ned for Apple iOS eller Android)

Har du funnet en yttervegg som peker mot anbefalt retning, og er klar for neste steg?

Jeg er klar for neste steg

2. Bli kjent med utstyret i pakken

Nå er tiden inne for å ta frem pakken som du har fått fra oss. Pakk opp, og gjør deg kjent med de forskjellige delene før du går videre med selvinstallasjonen.

Dette er innholdet i pakken:

Har du blitt kjent med utstyret og er klar for å gå videre? 👇

Jeg er klar for neste steg

3. Sjekk at SIM-kortet er aktivert

Antennen trenger et aktivt SIM-kort for å få signal fra 5G-nettet. Du finner SIM-kortet i en hvit konvolutt i pakken du fikk fra oss.

SIM-kortet må være aktivert for at du skal kunne bruke tjenesten. I e-postene du har fått fra oss står det informasjon om når SIM-kortet blir aktivert, eller om du må aktivere dette på egen hånd.

For å aktivere SIM-kortet nå kan du sende SMS med kodeord aktiver til 2077. Da vil SIM-kortet bli aktivert i løpet av noen få minutter. (Husk at tjenesten da vil starte, og du blir fakturert fra datoen SIM-kortet ble aktivert).

Er SIM-kortet aktivt, og du er klar for neste steg? 👇

Jeg er klar for neste steg

4. Sett inn SIM-kortet i antennen

Trykk på bildet for å forstørre.

Start med å åpne esken som er merket med Nokia og FastMile 5G Receiver. Ta ut den hvite Nokia-antennen. Finn frem en skrutrekker og bruk det til å løsne skruene på lokket som passer på SIM-kortet. Lokket finner du på undersiden av Nokia-antennen.

Når lokket er løsnet tar du SIM-kortet og setter det inn i holderen. Trykk holderen forsiktig på plass i antennen før du skrur på igjen lokket med skrutrekkeren.

Har du fått SIM-kortet på plass i holderen, og er klar for neste steg?

Jeg er klar for neste steg

5. Koble til strøm på antennen

Det neste du må gjøre er å koble til strøm på antennen. Finn frem den hvite strømforsyningen som hører til antennen.

I antennen er det allerede festet en flat kabel med en hvit overgang. Ta den hvite kabelen som fulgte med i pakken, og koble den til i POE/WAN på den hvite overgangen. Motsatt ende av kabelen kobler du til i strømforsyningen på POE/WAN. Når du har koblet til i riktig port tar du strømforsyningen og kobler den til i et strømuttak.

Nå vil lampen på antenne blinke en stund. Det betyr at den starter opp. Etter at antennen får jobbet noen sekunder vil lampen vise en farge utifra kvaliteten på signalet.

Trykk på bildet for å forstørre.

Antennen har startet opp, og du er klar for neste steg? 👇

Jeg er klar for neste steg

5. Finn frem Nokia Wireless-appen

Du må ha Nokia Wireless-appen klar for å gjennomføre selvinstallasjonen.

Nokia Wireless kan du laste ned for Apple iOS og Android. Appen hjelper deg med å installere antennen, og gjør at du kan teste at signalet er bra.

Gå inn i Nokia Wireless-appen og følg stegene videre i appen. Etter at du har fulgt stegene i appen, og trykker på den blå knappen merket med “Finish Installation” i appen kan du komme tilbake til denne veiledningen og trykke “Jeg er klar for neste steg”.

Jeg er klar for neste steg

7. Fest antenneholderen på yttervegg

Nå skal du feste antenneholderen på yttervegg som peker mot anbefalt retning.

Finn frem antenneholderen, og hold denne opp mot ytterveggen med metallklipsen i bunnen. Borr fire hull som passer med de fire hullene i midten av antenneholderen. Deretter kan du bruke de fire skruene som følger med i pakken til å feste antenneholderen på ytterveggen.

Etter at antenneholderen er festet så skal du sette antennen i antenneholderen. Skyv antennen inn i holderen med Nokia-logoen vendt ut fra vinduet. Den flate kabelen kan du føre inn gjennom vindusramme, eller du kan borre hull i veggen for å føre kabelen inn på innsiden av boligen.

Antennen er på plass, og du er klar for neste steg?

Jeg er klar for neste steg

8. Koble til WiFi-utstyr

Nå er tiden inne for å koble til WiFi-utstyret ditt. Både en vanlig ruter, og mesh-system fungerer fint.

Koble til nettverkskabel i WiFi-utstyret

For å koble til WiFi-utstyret må du først koble til en nettverkskabel i internettporten på WiFi-utstyret. Internettporten er ofte merket med WAN eller Internet.

Koble til nettverkskabel i LAN på strømadapteret

Så kobler du samme nettverkskabel til i strømadapteret til antennen. Koble til nettverkskabelen i inngangen merket med LAN på antennen.

Nå skal WiFi-utstyret ditt få internett. Følg videre instruksjoner for ditt WiFi-utstyr for å koble til mobil og andre enheter på WiFi.

Trykk her for å se fremgangsmåte for Heimgard fra NextGenTel.

Trykk her for å se fremgangsmåte for bredbåndsruter fra NextGenTel.

Nå er du i mål med denne veiledningen. Vi håper du blir fornøyd med internett fra NextGenTel! 🎉

1. Sjekk anbefalt retning

For å begynne selvinstallasjonen må du vite hvilket vindu du skal installere antennen på.

Vi har sendt deg en e-post som forklarer hva som er anbefalt retning for antennen når du skal installere den hjemme hos deg. Sjekk e-posten som heter “Takk for at du velger Trådløst Bredbånd fra NextGenTel” for å se din anbefalte retning.

Dersom du er usikker på hva den anbefalte retningen betyr hjemme hos deg kan du bruke kompasset på mobilen din. (Har du ikke kompass på mobilen din? Da kan du laste det ned for Apple iOS eller Android)

Har du funnet et vindu som peker mot anbefalt retning, og er klar for neste steg?

Jeg er klar for neste steg

2. Bli kjent med utstyret i pakken

Nå er tiden inne for å ta frem pakken som du har fått fra oss. Pakk opp, og gjør deg kjent med de forskjellige delene før du går videre med selvinstallasjonen.

Dette er innholdet i pakken:

Har du blitt kjent med utstyret og er klar for å gå videre? 👇

Jeg er klar for neste steg

3. Sjekk at SIM-kortet er aktivert

Antennen trenger et SIM-kort for å få signal fra mobilnettet. Du finner SIM-kortet i en hvit konvolutt i pakken du fikk fra oss.

SIM-kortet må være aktivert for at du skal kunne bruke tjenesten. I e-postene du har fått fra oss står det informasjon om når SIM-kortet blir aktivert, eller om du må aktivere dette på egen hånd.

For å aktivere SIM-kortet nå kan du sende SMS med kodeord aktiver til 2077. Da vil SIM-kortet bli aktivert i løpet av noen få minutter. (Husk at tjenesten da vil starte, og du blir fakturert fra datoen SIM-kortet ble aktivert).

Er SIM-kortet aktivt, og du er klar for neste steg? 👇

Jeg er klar for neste steg

4. Sett inn SIM-kortet i antennen

Trykk på bildet for å forstørre.

Start med å åpne esken som er merket med Nokia og FastMile 5G Receiver. Ta ut den hvite Nokia-antennen. Finn frem en skrutrekker og bruk det til å løsne skruene på lokket som passer på SIM-kortet. Lokket finner du på undersiden av Nokia-antennen.

Når lokket er løsnet tar du SIM-kortet og setter det inn i holderen. Trykk holderen forsiktig på plass i antennen før du skrur på igjen lokket med skrutrekkeren.

Har du fått SIM-kortet på plass i holderen, og er klar for neste steg?

Jeg er klar for neste steg

5. Koble til strøm på antennen

Det neste du må gjøre er å koble til strøm på antennen. Finn frem den hvite strømforsyningen som hører til antennen.

Trykk på bildet for å forstørre.

I antennen er det allerede festet en flat kabel med en hvit overgang. Ta den hvite kabelen som fulgte med i pakken, og koble den til i POE/WAN på den hvite overgangen. Motsatt ende av kabelen kobler du til i strømforsyningen på POE/WAN. Når du har koblet til i riktig port tar du strømforsyningen og kobler den til i et strømuttak.

Nå vil lampen på antenne blinke en stund. Det betyr at den starter opp. Etter at antennen får jobbet noen sekunder vil lampen vise en farge utifra kvaliteten på signalet.

Trykk på bildet for å forstørre.

Antennen har startet opp, og du er klar for neste steg? 👇

Jeg er klar for neste steg

6. Gå inn i Nokia Wireless-appen

Du må ha Nokia Wireless-appen klar for å gjennomføre selvinstallasjonen.

Nokia Wireless kan du laste ned for Apple iOS og Android. Appen hjelper deg med å installere antennen, og gjør at du kan teste at signalet er bra.

Gå inn i Nokia Wireless-appen og følg stegene videre i appen. Etter at du har fulgt stegene i appen, og trykker på den blå knappen merket med “Finish Installation” i appen kan du komme tilbake til denne veiledningen og trykke “Jeg er klar for neste steg”.

Jeg er klar for neste steg

7. Gjør klar vinduet og fest antenneholderen

Nå skal du gjøre vindusflaten klar til å feste antenneholderen.

Gjør overflaten på vinduet ren, og tørk av. Flaten må være ren og tørr før du går videre med selvinstallasjonen.

Illustrasjonsbilde som viser hvordan du bør installere antenneholderen og Nokia-antennen.

Nå skal du feste antenneholderen på vinduet. Finn frem antenneholderen, og ta bort beskyttelsesplasten på baksiden av antenneholderen.

Plasser antenneholderen på vinduet, med metallklipsen i bunnen. Hold et jevnt trykk på antenneholderen mot vinduet i 30 sekunder. Dette gir limen på antenneholderen god tid til å feste seg skikkelig.

Etter at antenneholderen er festet så skal du sette antennen i antenneholderen. Skyv antennen inn i holderen med Nokia-logoen vendt ut fra vinduet.

Antennen er på plass, og du er klar for neste steg?

Jeg er klar for neste steg

8. Koble til WiFi-utstyr

Nå er tiden inne for å koble til WiFi-utstyret ditt. Både en vanlig ruter, og mesh-system fungerer fint.

Koble til nettverkskabel i WiFi-utstyret

For å koble til WiFi-utstyret må du først koble til en nettverkskabel i internettporten på WiFi-utstyret. Internettporten er ofte merket med WAN eller Internet.

Koble til nettverkskabel i LAN på strømadapteret

Så kobler du samme nettverkskabel til i strømadapteret til antennen. Koble til nettverkskabelen i inngangen merket med LAN på antennen.

Nå skal WiFi-utstyret ditt få internett. Følg videre instruksjoner for ditt WiFi-utstyr for å koble til mobil og andre enheter på WiFi.

Trykk her for å se fremgangsmåte for Heimgard fra NextGenTel.

Trykk her for å se fremgangsmåte for bredbåndsruter fra NextGenTel.

Nå er du i mål med denne veiledningen. Vi håper at du blir fornøyd med internett fra NextGenTel! 🎉

Ofte stilte spørsmål om selvinstallasjon

Hvor finner jeg SIM-kortet til antennen?

SIM-kortet ligger i en hvit konvolutt i pakken du har fått fra oss.

Når blir SIM-kortet aktivert?

Du kan velge en aktiveringsdato når du bestiller Trådløst Bredbånd med selvinstallasjon.

Vil du aktivere SIM-kortet selv?

For å aktivere SIM-kortet nå kan du sende SMS med kodeord aktiver til 2077. Da vil SIM-kortet bli aktivert i løpet av noen få minutter. (Husk at tjenesten da vil starte, og du blir fakturert fra datoen SIM-kortet ble aktivert).

Hva koster selvinstallasjon?

Selvinstallasjon er en kostnadsfri tjeneste som du kan bestille sammen med Trådløst Bredbånd.

Du kan lese mer om våre priser her

Trenger jeg noe utstyr for å installere?

Ja, du trenger en skrutrekker for å sette inn SIM-kort, og vaskeartikler til vinduet dersom du skal installere antennen på et vindu.

Dersom du skal installere antennen på yttervegg anbefaler vi at du har bormaskin tilgjengelig for å feste antenneholderen på veggen.

Kan jeg flytte antennen?

Ja, du kan flytte antennen. Limen på baksiden av antenneholderen kan brukes på nyttt. Vask lett av med vann, og tørk av overflødig vann.

Husk at limen ikke er laget for å gjenbrukes mange ganger, og dersom du gjenbruker den vil den over tid miste kvalitet. Derfor anbefaler vi at du ikke flytter ofte på antennen ved bruk av limen på antenneholderen.