Fast IP-adresse

Lurer du på hva fast IP eller statisk IP betyr? Her finner du svaret.

Hva er fast IP-adresse?

De aller fleste har dynamisk IP-adresse på sitt nettverk, og det betyr at den offentlige IP-adressen til ruteren din endrer seg automatisk ut i fra hvilken adresse som er tilgjengelig. Dersom du for eksempel slår av ruteren i et døgn, kan IP-adressen ha endret seg fordi den du hadde tidligere ikke lenger er tilgjengelig.

 

Fast IP eller statisk IP-adresse betyr at den offentlige IP-adressen på ruteren din ikke blir endret, selv om ruteren er slått av over lengre tid. Normalt sett blir ruteren din tildelt den IP-adressen som er tilgjengelig.

 

Vi tilbyr ikke fast IP-adresse til våre kunder per i dag

 

 

Hos de aller fleste vil det ikke være behov for en fast IP-adresse. Dersom du har eget nettverksutstyr som du ønsker skal ha offentlig IP-adresse kan du sette ruteren fra NextGenTel i bromodus. Bromodus betyr at ruteren fra NextGenTel kun fungerer som et mellomledd, og nettverket ditt blir da flyttet et steg lengre inn til ditt eget nettverksutstyr.

 

Dersom du har fiber trenger du ikke å benytte bromodus, og du kan enkelt koble ditt eget nettverksutstyr direkte til fiberboksen. Da vil nettverksutstyret ditt få tildelt en offentlig IP-adresse fra fiberboksen.