Koble til wifi på 1-2-3

Sånn kobler du enheten din til wifi

Sist oppdatert 12. april

Å koble til ditt trådløse nettverk trenger ikke være en frustrerende affære. Vi har satt sammen flere fremgangsmåter som vil hjelpe deg å koble dine trådløse enheter til wifi.

Finn riktig nettverksnavn og passord

Å finne riktig nettverksnavn og passord kan gjøres på flere måter.
De fleste rutere har nettverksnavn og passord (noen ganger kalt WPA eller Wifi Key) limt på undersiden av ruteren. I noen tilfeller følger det med som en egen klistrelapp i esken.

I MinSide-appen vår kan du endre navn og passord for nettverket ditt. For å kunne bruke den funksjonen så må du bruke en bredbåndsruter fra NextGenTel.

Du kan også finne navn og passord for nettverket inne på grensesnittet til ruteren. Det finner du ved å skrive 10.0.0.1 i adressefeltet i nettleseren din. Du kan logge på med user som både brukernavn og passord. Grensesnittet er kun tilgjengelig lokalt på våre bredbåndsrutere.

Delete

Apple iPhone (iOS)

Se hvordan du kobler din iPhone til trådløst nett!

Decision Tree
Da begynner vi.
  • Start
  • Add Button

Gå til Innstillinger på og velg Wi-Fi.

• Aktivere Wi-Fi
  • Add Button
Sikre at Wi-fi er aktivert ved å sette knappen til grønn.

• Søk etter tilgjengelige nettverk
  • Add Button
Med Wi-Fi aktivert vil din iPhone nå søke etter tilgjengelige trådløse nettverk å koble til. Velg ditt nettverk i listen og trykk på det.

• Skriv inn nettverksnøkkel
  • Add Button
Skriv inn passordet til ditt trådløse nettverk. Dersom du ikke har gjort endringer på din bredbåndsruter, vil passordet stå på undersiden av ruteren som Wifi Key eller Password

Trykk på Koble til når du er ferdig.

Selv om det kan virke enklere å ikke ha passord på ditt trådløse nettverk, vil vi aldri anbefale å ha et usikret nett. Uten passord vil alle som befinner seg innenfor ruterens dekningsområde kunne koble til ditt nettverk.

• Surf i vei!
  • Add Button
Supert - da er du koblet til wifi!

Delete

Android (Samsung, Huawei, Sony etc.)

Se hvordan du kobler din Android-enhet til trådløst nett!

Decision Tree
Da begynner vi!
  • Start
  • Add Button
Gå til Innstillinger på din telefon og velg Tilkoblinger.

• Aktivere Wi-Fi
  • Add Button
Sikre at Wi-fi er aktivert ved å sette knappen til blå.

• Søk etter tilgjengelige nettverk
  • Add Button
Trykk på Wi-Fi. Med Wi-Fi aktivert vil din enhet nå søke etter tilgjengelige trådløse nettverk å koble til. Velg ditt nettverk i listen og trykk på det.

• Skriv inn nettverksnøkkel
  • Add Button
Skriv inn passordet til ditt trådløse nettverk. Dersom du ikke har gjort endringer på din bredbåndsruter, vil passordet stå på undersiden av ruteren som Wireless Key eller Password

Klikk Koble til når du er ferdig.

• Surf i vei!
  • Add Button
Voilà, du er nå tilkoblet det store internett!

Delete

Windows-PC

Finn til enhver tid oppdatert informasjon hos Microsoft: https://support.microsoft.com/nb-no/windows/koble-til-til-et-wi-fi-nettverk-i-windows-1f881677-b569-0cd5-010d-e3cd3579d263

1. Velg Nettverk-ikonet på oppgavelinjen. Hvilket ikon som du ser vil avhenge av gjeldende tilkoblingsstatus. Hvis du ikke ser et av nettverksikonene (eller et lignende) som vises på følgende bilde, velger du Pil opp  for å se om det vises der.

alternativ tekst
  2. Velg ønsket wifi-nettverk, og trykk på Koble til.

3. Skriv inn nettverkspassordet, og velg deretter Neste.

Delete

MacOS

Finn til enhver tid oppdatert informasjon hos Apple: https://support.apple.com/no-no/HT201735

Klikk på Wi-Fi-symbolet  i menylinjen, og velg deretter et nettverk fra menyen. Før du kan koble til nettverket, kan du bli bedt om å skrive inn passordet til nettverket eller godta vilkår og betingelser.
Hvis du ikke ser Wi-Fi-symbolet  på menylinjen, velger du Apple-menyen  > Systemvalg, og deretter klikker du på Nettverk. Velg Wi-Fi i sidepanelet, og velg deretter «Vis Wi-Fi-status i menylinjen».

Delete

Dersom du opplever problemer med enkelte av dine trådløse enheter og wifi anbefaler vi å kontakte forhandler og/eller produsenten for kundestøtte. Smarte enheter som strømmålere, robotstøvsuger, høyttalere osv. krever ofte oppsett i egen app eller eget grensesnitt.