Genexis Pure ED500

Sist oppdatert 21. september

Strømtilførsel
12 V / 2,5 A

Lysstatus

Status Grønn - Påslått og tilkoblet strøm
Grønn blinkende - Starter opp
Rød - Feil i oppstart
Avslått - Avslått, defekt eller ikke strøm
Uplink Grønn - Etablert forbindelse
Avslått - Ingen forbindelse
Internet Grønn fast - Mottatt Ip-adresse. Ruter er på nett.
Grønn blinkende - Forsøker hente IP-adresse
Avslått - Mottar ikke IP-adresse
Phone Grønn - Telefon aktivert
Grønn blinkende - Forsøker å aktivere telefon
Avslått - Telefon ikke aktivert/Har ikke telefontjeneste
Wireless (WiFi) Grønn - WiFi er på
Avslått - WiFi er av

Knappen markert med grønt:
Aktivere WPS - Hold inne i 3 sekunder
Skru av/på WiFi - Hold inn i 10 sekunder

Delete

Administrer wifi-instillinger i MinSide-appen

Ta kontroll over ditt trådløse nettverk med MinSide-appen. Du kan enkelt endre nettverksnavn og passord uten å måtte logge inn på din ruter. Når du bruker bredbåndsruter fra oss så har du også tilgang til wifi-verktøyet via appen. Verktøyet lar deg måle og kartlegge det trådløse nettet i boligen din, og gir deg tips og råd til hvordan du kan forbedre dette. Wifi-verktøyet gir deg også oversikt over hvilke enheter som er tilkoblet det trådløse nettet ditt.

Du finner mer informasjon om hvordan du tar i bruk MinSide-appen her.

NB! Du kan ikke endre nettverksnavn i app dersom du ønsker ha to separate nettverk. Se punkt Endre nettverksnavn/Splitte nettverk for mer informasjon.

Konfigurasjon av ruter

Innlogging

1. Koble til ruter, enten kablet eller trådløst. NB! Hvis du skal gjøre endringer på ruteren anbefaler vi at du er tilkoblet med kabel.

2. Gå til http://10.0.0.1 i en nettleser.

3. Logg inn med følgende brukernavn og passord:
    Brukernavn: user
    Passord: user

Merk at på et mindre antall rutere må du bruke passordet som står på siden av ruteren "Password:"

4. Trykk Login, du er nå logget inn på din ruter.

Guide for oppheng på vegg

1. Last ned og print ut mal

2. Finn et passende sted på veggen, drill hull etter guiden og sett inn skruer (benytt plugger om nødvendig).

3. Heng opp ruteren.

Endre nettverksnavn/Splitte nettverk

Din ruter har to trådløse aksesspunkter. Det ene benytter 2,4 GHz-båndet, det andre bruker 5 GHZ-båndet. For enkeltheten har vi valgt å gi begge nettverkene samme navn. Dine enheter vil da selv avgjøre hvilket bånd de ønsker bruke, forutsatt at begge er støttet. Dersom du ønsker å skille nettverkene, kan du endre navnet på det ene nettverket. Ønsker du ha ett nettverk er det viktig at du endrer navn på begge dersom du vil kalle nettverket ditt noe annet.

1. Logg inn på din ruter.

2. Klikk på blyanten ved siden av nettverksnavnet under WIFI til venstre på siden. Merk at ruteren har to trådløse sendere, en for 2,4 GHz og en for 5 GHz.

3. I feltet WiFi Network Name (SSID) skriver du nettverksnavnet du vil benytte. Dersom du ønsker ha to trådløse nettverk, velger du ulike navn på 2,4GHz og 5 GHz.

4. Trykk knappen Save.

Delete

Tilbakestille WiFi-innstillinger

For å tilbakestille WiFi-innstillingene, kan du enkelt ta en resett av ruteren din. (Alt av instillinger på ruter, vil tilbakestilles til slik den var når du mottok den fra oss)

Delete

Endre trådløst passord

1. Logg inn på din ruter.

2. Klikk på blyanten ved siden av nettverksnavnet under WIFI til venstre på siden. Merk at ruteren har to trådløse sendere, en for 2,4 GHz og en for 5 GHz. Du kan endre passord på begge nettverkene.

3. I feltet WiFi Key (Password) skriver du passordet du vil benytte. Huk av Show Key Text for å vise passordet. Vi anbefaler at du benytter både store og små bokstaver, tall og spesialtegn (!#%) for å gjøre passordet så sikkert som mulig. Unngå bruk av Æ, Ø og Å.

4. Trykk knappen Save.

Delete

Tilbakestille WiFi-innstillinger

For å tilbakestille WiFi-innstillingene, kan du enkelt ta en resett av ruteren din. (Alt av instillinger på ruter, vil tilbakestilles til slik den var når du mottok den fra oss)

Delete

Endre trådløs kanal (2,4 GHz-nettverk)

1. Logg inn på din ruter.

2. Gå inn på menypunktet WiFi i menyen på toppen.

3. Velg Radios under General.

4. Kanal velges i rullegardinmenyen merket Channel.

5. Trykk på Apply.

Endring av kanal er ikke anbefalt for 5 GHz-nettverk.

Decision Tree
Hvilken kanal bør du velge?
  • Mer om kanalvalg
  • Add Button

Det er gjennom frekvenskanalen at ruteren kan sende og motta data. Hver kanal på 2.4GHz-frekvensen er 20MHz bred. Kanalene er separert med 5MHz mellom seg, og hele spekteret er på bare 100MHz. Det vil si at 13 kanaler presser seg sammen i et spekter på 100MHz og det kan føre til overlapping.

2.4GHz-frekvensen har som vist kun tre kanaler som ikke overlapper hverandre: 1, 6 og 11. Disse er både foretrukket og anbefalt å benytte.

Når to rutere er på samme eller overlappende kanal, må de vente i tur og orden for å kommunisere med sine lokalenheter. Det blir dannet et køsystem når de benytter seg av samme frekvensområde. Det betyr med andre ord at hastigheten på WiFi kan være betraktelig lavere enn linjehastigheten inn til ruteren hvis kanalen er befolket av nabonettverk som er aktive.

Delete

Portåpning

1. Logg inn på din ruter.

2. Velg Expert Mode oppe til høyre.

3. Trykk på NETWORK i menyen på toppen.

4. Trykk på Port Forwarding under Firewall.

5. Trykk så på +-tegnet for å legge til en portåpning.

Når alt er fylt inn trykker du på Save.

6. Trykk så på Apply for å fullføre portåpningen.

Du har nå åpnet porter til enheten på innsiden som har IP-adresse: 10.0.0.227 med TCP og UDP port 404