Trådløs frekvens

De fleste trådløse rutere sender signal på to frekvenser

Standard oppsett

De fleste rutere sender i dag på to trådløse frekvenser; 2,4 og 5 GHz. Begge frekvensene har hver sine fordeler, og ulemper:

• 2,4 GHz - gir deg lengre rekkevidde, men lavere overførings-hastighet
  • 5 GHz - gir deg kortere rekkevidde, men høyere overførings-hastighet

De fleste bredbåndsrutere er satt opp på den måten at både 2,4 GHz og 5 GHz sendes samlet som ett nettverk. De trådløse enhetene dine vil da koble seg automatisk til enten 2,4 eller 5 GHz frekvensen - og bestemmer selv hvilken frekvens som gir best dekning til enhver tid. Dette fungerer veldig ofte godt og det gjør at du ikke trenger å manuelt gjøre noe utover å koble enhetene dine til wifi.

Disse ruterene støtter 5Ghz-frekvensen: Vårt Mesh system,   Inteno DG200, Genexis Pure ED500 og Technicolor 789ivac.

Avhengig av dekningsgraden i din bolig, det er ikke alltid dette fungerer optimalt, og da kan det være en god idé å se på en Mesh-løsning. En annen mulighet er å koble enhetene dine manuelt til én frekvens, men dette kan fort skape krøll på systemet, og er ikke altid anbefalt.

Koble manuelt til én frekvens

For at du skal kunne velge hvilken frekvens som den trådløse enheten din kobler seg til så må frekvensene til ruteren splittes. Du kan splitte frekvensene til ruteren via grensesnittet til ruteren. Har du en ruter fra oss i NextGenTel så kan du følge en av våre guider for logge på grensesnittet og splitte frekvensene.

Delete

Vi minner om at oppsett av eget nettverksutstyr skjer på eget ansvar, og vår kundeservice vil ikke ha mulighet til å hjelpe meg eget utstyr, dersom problemer skulle dukke opp.