Ofte stilte spørsmål om WiFi

Her finner du svar på de fleste spørsmål om WiFi

Forbindelsen vil alltid være best med nettverkskabel, og det anbefaler vi at du bruker når du skal koble til spillkonsoll, smart-TV, TV-dekoder eller andre ting som står plassert på samme plass. Mobiler, nettbrett og smarthus-utstyr trenger ofte WiFi for å komme seg på internett.

Derfor har vi samlet informasjon om WiFi her for deg, slik at du finner svar på det du lurer på.

Koble til og endre WiFi

Hvordan endrer jeg WiFi-passord?

Hvordan du endrer WiFi-passordet avhenger av hvilket utstyr du har hos deg.

• Med en ruter fra NextGenTel så kan du endre WiFi-passordet via MinSide, eller i MinSide-appen. Slik endrer du WiFi-passordet via MinSide
  • Du kan også logge deg inn på ruteren via et grensesnitt, og endre WiFi-passord der. Grensesnittet finner du ved å skrive 10.0.0.1 i adressefeltet i nettleseren din. Brukernavn og passord avhenger av rutermodell. Her finner du pålogging for din rutermodell
  • Med Jensen Omni mesh-system så endrer du WiFi-passord med Omni WiFi-appen
  • Med Heimgard WiFi-utstyr endrer du WiFi-passord med Heimgard Connect-appen
  • Har du utstyr fra en annen produsent så vil du finne informasjon direkte på produsenten, eller leverandørens nettside for hvordan du endrer WiFi-passord

Hvordan setter jeg opp gjestenett?

Dersom du har ruter fra oss så kan du sette opp gjestenett på to ulike måter:

• Bruke MinSide-appen vår og sette opp gjestenett via ruteren din (fremgangsmåte finner du her)
  • Logge inn på grensesnittet til ruteren og aktivere nettverket som slutter på Guest (fremgangsmåte for din ruter finner du her)

Dersom du har WiFi-utstyr fra Heimgard kan du sette opp gjestenett via Heimgard Connect-appen, og deretter gå til Mine Wi-Fi-nettverk > trykk på + > Opprett et nytt Wi-Fi-nettverk.

Dersom du har mesh-system fra Jensen Omni så kan du sette opp gjestenett via Innstillinger i Omni WiFi-appen.

Her finner du brukermanualen til Jensen Omni

Opplever du problemer med WiFi?

WiFi-dekningen er dårlig

Det kan være mange ting som gjør at WiFi-dekningen er dårlig. Men vi har samlet noen gode tips til deg her.

WiFi fungerer dårlig, hva kan være feilen?

Det kan være flere grunner til at WiFi går tregt eller fungerer dårlig. Her er noen av de vanligste årsakene:

• Det du har koblet på nett bytter mellom 2.4GHz-frekvensen og 5GHz-frekvensen
  • Det er vegger, mur, etasjeskille, møbler og/eller andre fysiske gjenstander mellom WiFi-utstyret (ruter eller mesh) og det du har koblet på WiFi
  • Det er mange ting i huset som deler på kapasiteten (Dersom du har mange ting som er koblet på nett så vil alle dele på signal og kapasitet)
  • Forstyrrelse og støy fra annen elektronikk og andre WiFi-rutere i området ditt

Hva kan jeg gjøre dersom jeg har dårlig WiFi?

Det første du kan gjøre (om du har ruter fra NextGenTel) er å kartlegge hvordan signalet er hjemme hos deg. Det kan du gjøre via Minside-appen vår. Du kan også bruke apper for iOS og Android for å teste signalet på ulike steder i boligen din. På den måten finner du ut hvor WiFi-signalet er dårlig, eller bra.

Vi har noen flere tips til deg her:

Andre spørsmål om WiFi

Hva er WPA?

WPA (Wi-Fi Protected Access) er sikkerhetsprotokollen som du har på WiFi-nettverket ditt. Våre bredbåndsrutere støtter WPA2 som er en tryggere og mer moderne protokoll enn forgjengeren WPA. WiFi-utstyr fra Heimgard støtter WPA3.

Krypteringsmetoden som er på våre bredbåndsrutere er Advanced Encryption Standard (AES). Ruteren fra oss er stilt inn automatisk med sikreste protokoll som er tilgjengelig.

Dersom du ønsker å gjøre endringer på sikkerhetsprotokollen som du har på bredbåndsruteren fra oss, så kan du logge deg inn på grensesnittet til ruteren.

Her finner du påloggingsinformasjon for din rutermodell

Hva er forskjellen på WiFi 5 og WiFi 6?

WiFi 6 er den nyeste WiFi-standarden og den skiller seg fra WiFi 5 med at kapasiteten er bedre på det trådløse nettverket. Det betyr veldig enkelt at du kan ha flere ting koblet til på nettet enn med den forrige standarden.

Med WiFi 6 blir det også mindre strømforbruk på utstyr som er koblet på nett, men sjeldent snakker med WiFi-utstyret. Det kan for eksempel være smarte lyspærer som ikke trenger signal ofte.

Oversikt over ulike WiFi-standarder

Navn Standard Ble lansert i Frekvensbånd som er støttet
WiFi 6 802.11ax 2019 2.4 GHz og 5 GHz
WiFi 5 802.11ac 2014 2.4 GHz og 5 GHz
WiFi 4 802.11n 2009 2.4 GHz og 5 GHz
WiFi 3 802.11g 2003 2.4 GHz
WiFi 2 802.11a 1999 5 GHz
WiFi 1 802.11b 1999 2.4 GHz
Legacy 802.11 1997 2.4 GHz