Ofte stilte spørsmål om wifi

Her finner du svar på de fleste spørsmål om wifi

Sist oppdatert 20. mai

Selv om nettsignalet alltid vil være best med kabel så bruker vi ofte wifi når vi skal bruke internett. Mobiler, nettbrett, spillkonsoller, varmepumper, overvåkningskamera og all slags duppedingser skal på nett, og da er det ofte enklest å koble disse enhetene til nettet med wifi.

Wifi er utrolig praktisk og brukervennlig, men det er lurt å være klar over at det er mange andre ting som kan påvirke hvordan wifi-signalet er hjemme hos deg.

Hvordan kobler jeg til wifi?

Vi har laget en liten fremgangsmåte for hvordan du kobler deg til wifi, og den finner du her.

Hvordan endrer jeg wifi-passord?

Du kan endre passordet på flere ulike måter:

Hva gjør at wifi er dårlig?

Det kan være mange ulike grunner til at wifi går tregt og fungerer dårlig, men noen av de vanligste årsakene er:

• Du er koblet på 2.4 GHz-frekvensen, og ikke 5 GHz-frekvensen
  • Det er vegger, mur, etasjeskille, møbler og/eller gjenstander mellom ruteren din og den trådløse enheten din
  • Det er flere enheter i huset som deler på kapasiteten
  • Forstyrrelse fra annen elektronikk og andre wifi-rutere i området

Hva kan jeg gjøre dersom jeg har dårlig wifi i boligen min?

Oppsett av eget nettverksutstyr skjer på eget ansvar, og vår kundeservice vil ikke kunne hjelpe deg med det utstyret dersom noe ikke virker som det skal. Vi anbefaler å kontakte produsent eller leverandør av utstyret dersom det oppstår feil.

Hva er WPA?

Wi-Fi Protected Access (forkortet til WPA) er sikkerhetsprotokollen som du har på det trådløse nettverket ditt. Våre bredbåndsrutere støtter WPA2 som er en tryggere og mer moderne protokoll enn forgjengeren WPA. Krypteringsmetoden som er mulig på våre bredbåndsrutere er Advanced Encryption Standard (AES). Ruteren fra oss er forhåndsinnstillt med sikreste protokoll.

Dersom du ønsker å gjøre endringer på sikkerhetsprotokollen som du har på bredbåndsruteren fra oss, så kan du logge deg inn på grensesnittet til ruteren. Her finner du påloggingsinformasjon for din rutermodell.

Hva er forskjellen på wifi 5 og wifi 6?

Wifi 6 er den nyeste wifi-standarden og den skiller seg fra wifi 5 med at kapasiteten er bedre på det trådløse nettverket. Det betyr at én bredbåndsruter eller mesh-system med wifi 6 vil kunne ha flere enheter tilkoblet nettverket enn med den forrige standarden. Wifi 6 bidrar også til lavere strømforbruk på enheter som er koblet til nettverket og som sjeldent kommuniserer med bredbåndsruteren.

Navn Standard Lansert Frekvensbånd som er støttet
Wifi 6 802.11ax 2019 2.4 GHz og 5 GHz
Wifi 5 802.11ac 2014 2.4 GHz og 5 GHz
Wifi 4 802.11n 2009 2.4 GHz og 5 GHz
Wifi 3 802.11g 2003 2.4 GHz
Wifi 2 802.11a 1999 5 GHz
Wifi 1 802.11b 1999 2.4 GHz
Legacy 802.11 1997 2.4 GHz

Våre bredbåndsrutere støtter ikke wifi 6. Du kan se en fullstendig oversikt over alle ruterene våre her.

Hvordan setter jeg opp gjestenett?

Du kan sette opp gjestenett på våre bredbåndsrutere. På våre rutere så kan du sette opp gjestenett på to ulike måter:

• Bruke MinSide-appen vår og sette opp gjestenett via ruteren din - fremgangsmåte finner du her
  • Logge inn på grensesnittet til ruteren og aktiver nettverket som slutter på Guest - fremgangsmåte for din ruter finner du her