Ofte stilte spørsmål om wifi

Her finner du svar på de fleste spørsmål om wifi

Sist oppdatert 22. juli

Selv om nettsignalet alltid vil være best med kabel så er wifi en del av hverdagen når vi skal bruke internett. Mobiler, nettbrett, spillkonsoller, varmepumper, overvåkningskamera og all slags duppedingser skal på nett, og da er det ofte enklest å koble disse enhetene til nettet med wifi.

Her finner du mer informasjon om wifi, og svar på ofte stilte spørsmål.

Hvordan kobler jeg til wifi?

Vi har laget en liten fremgangsmåte for hvordan du kobler deg til wifi, og den finner du her.

Hvordan endrer jeg wifi-passord?

Hvordan du endrer wifi-passordet avhenger av hvilket utstyr du har.

• Med en ruter fra oss så kan du endre wifi-passordet via MinSide på nett eller i appen. Slik endrer du wifi-passordet via MinSide og wifi-innstillinger
  • På en ruter fra oss så kan du endre wifi-passord via grensesnittet til ruteren. Grensesnittet finner du ved å skrive 10.0.0.1 i adressefeltet i nettleseren din. Her finner du pålogging for din rutermodell
  • Med Jensen Omni mesh-system så endrer du wifi-passord med Omni WiFi-appen
  • Har du utstyr fra en annen produsent så finner du mulighet til å endre wifi-passord gjennom app/grensesnitt som følger med utstyret

Hva gjør at wifi er dårlig?

Det kan være flere grunner til at wifi går tregt eller fungerer dårlig. Men dette kan være noen av grunnene:

• Tingene du har på nett bytter mellom 2.4GHz-frekvensen og 5GHz-frekvensen på det trådløse utstyret ditt
  • Det er vegger, mur, etasjeskille, møbler og/eller andre fysiske gjenstander mellom det trådløse utstyret (ruter eller mesh) og den tingen du har koblet på wifi
  • Det er flere enheter i huset som deler på kapasiteten - dersom du har mange ting som er koblet på nett så vil alle dele på signal og kapasitet
  • Forstyrrelse og støy fra annen elektronikk og andre wifi-rutere i området ditt

Hva kan jeg gjøre dersom jeg har dårlig wifi i boligen min?

Hva er WPA?

WPA (Wi-Fi Protected Access) er sikkerhetsprotokollen som du har på wifi-nettverket ditt. Våre bredbåndsrutere støtter WPA2 som er en tryggere og mer moderne protokoll enn forgjengeren WPA. Mesh-systemet Jensen Omni støtter WPA2-PSK.

Krypteringsmetoden som er på våre bredbåndsrutere er Advanced Encryption Standard (AES). Ruteren fra oss er forhåndsinnstillt med sikreste protokoll.

Dersom du ønsker å gjøre endringer på sikkerhetsprotokollen som du har på bredbåndsruteren fra oss, så kan du logge deg inn på grensesnittet til ruteren. Her finner du påloggingsinformasjon for din rutermodell.

Hva er forskjellen på wifi 5 og wifi 6?

Wifi 6 er den nyeste wifi-standarden og den skiller seg fra wifi 5 med at kapasiteten er bedre på det trådløse nettverket. Det betyr at én bredbåndsruter eller mesh-system med wifi 6 vil kunne ha flere enheter tilkoblet nettverket enn med den forrige standarden. Wifi 6 bidrar også til lavere strømforbruk på ting som er koblet til nettverket og som sjeldent kommuniserer med ruteren/mesh-system.

Navn Standard Lansert Frekvensbånd som er støttet
Wifi 6 802.11ax 2019 2.4 GHz og 5 GHz
Wifi 5 802.11ac 2014 2.4 GHz og 5 GHz
Wifi 4 802.11n 2009 2.4 GHz og 5 GHz
Wifi 3 802.11g 2003 2.4 GHz
Wifi 2 802.11a 1999 5 GHz
Wifi 1 802.11b 1999 2.4 GHz
Legacy 802.11 1997 2.4 GHz

Våre bredbåndsrutere støtter ikke wifi 6. Du kan se en fullstendig oversikt over alle ruterene våre her.

Hvordan setter jeg opp gjestenett?

Du kan sette opp gjestenett på våre bredbåndsrutere. På våre rutere så kan du sette opp gjestenett på to ulike måter:

• Bruke MinSide-appen vår og sette opp gjestenett via ruteren din - fremgangsmåte finner du her
  • Logge inn på grensesnittet til ruteren og aktiver nettverket som slutter på Guest - fremgangsmåte for din ruter finner du her