Mesh-system

Her finner du informasjon om hva et mesh-system er og hvordan det gjør wifi i hjemmet ditt bedre.

Når det wifi-signalet skal dekke større områder, eller nå gjennom flere etasjer så vil et mesh-system være løsningen for å få god dekning.

Hva er et mesh-system?

Et mesh-system er helt enkelt forklart én eller flere wifi-bokser som du kan plassere rundt i boligen din for å utvide dekningen på wifi. Du finner mange ulike design og funksjoner utifra hvilken produsent/leverandør som du kjøper mesh-systemet fra.

Mesh-system skiller seg fra den vanlig bredbåndsruteren med at det er flere bokser som deler og sender signal mellom seg. Da får tingene som du skal ha på nett flere punkter å hente signalet fra.

Hva er fordelene med et mesh-system?

• Bedre dekning i hjemmet ditt
  • Færre brudd på wifi-signalet fordi enhetene dine sømløst bytter hvilken boks de får signal fra
  • Gode funksjoner for foreldrekontroll og tilpasning av nettbruken hjemme
  • Enkelt å utvide med flere wifi-bokser (noder) på samme system

Hvordan setter jeg opp et mesh-system?

De fleste mesh-systemene setter man opp med en app eller grensesnitt som du får fra produsenten.

Vi tilbyr mesh-systemet Jensen Omni Duo som et leieprodukt til våre kunder, og med det systemet så bruker du Omni WiFi-appen for å sette alt opp. Appen finner du i Google Play og i Apple App Store.

Her kan du se hvordan du setter opp Jensen Omni Duo

Hva er forskjellen på extender og mesh-system?

Forskjellen er at extendere kun sender signal med ruteren, og ikke deler signal mellom flere extendere. Et mesh-system fungerer litt annerledes og deler signal mellom seg sånn at du til enhver tid får signal fra den mesh-boksen med sterkest signal.

Hvordan bestiller jeg mesh-system?

Du kan leie mesh-system direkte fra oss. For å bestille så kan du ta kontakt med oss via chat på MinSide, eller på telefon 987 07979.

Dersom du heller vil kjøpe et mesh-system så kan du gjøre det via nettbutikken vår NextShop. Du kan se mer informasjon om Huawei-produktet her.

Mesh-system som vi leier ut

Jensen Omni Duo

Omni Duo er et mesh-system som dekker opp til 200 kvadratmeter med trådløst internett. Det følger med en hovedboks (Master) og en utvidelsesboks (Extender) som du kan plassere i hjemmet ditt.

Tekniske spesifikasjoner

Wifi-standard

WiFi5, 2,4GHz og 5GHz, 802.11 a/b/g/n/ac

Innebygget LAN-port (Omni Master)

1 x 1000Mbps

Innebygget LAN-port (Omni Extender)

1 x 100Mbps

Telefoni (VoIP)

Ikke integrert

TV-støtte

Ja

Strømtilførsel (Omni Master)

12V 1A

Strømtilførsel (Omni Extender)

220V (plugges rett i stikkontakt)

Utvendige mål (Omni Master)

9,1 x 9,3 x 9,3 centimeter

Utvendige mål (Omni Extender)

11,4 x 6,8 x 4,5 centimeter

Jensen Omni

Omni er et mesh-system som dekker opp til 550 kvadratmeter med trådløst internett. Det følger med tre Omni-bokser som du kan plassere i hjemmet ditt.